FC Buzău s-a deplasat la Iași cu două rânduri de echipament, de deplasare și acasă, însă arbitrul Andrei Moroiță (Ploiești) nu a fost de acord cu utilizarea lor, având în vedere că Poli Iași utiliza echipamentul de acasă, care era unul cu culori asemănătoare.

Un echipament al buzoienilor era albastru (tricouri) cu alb (șorturi), iar altul era complet alb, cel folosit de cele mai multe ori în acest debut de sezon. Cum Poli Iași a decis să folosească la acest meci de acasă echipamentul alb-albastru, în dungi verticale, arbitrul nu a permis oaspeților să utilizeze cele două variante avute la dispoziție. Jucătorii de la FC Buzău, cu excepția portarului Relu Stoian, îmbrăcat în verde complet, s-au echipat cu tricourile negre Joma ale Politehnicii Iași din campionatul trecut, iar sigla clubului a fost acoperită cu leucoplast. 

Buzoienii și-au menținut șorturile lor albe, astfel că pe spatele tricourilor au avut un anumit număr, iar pe șort au avut altul. De altfel, trupa din Crâng a fost nevoită să refacă și foaia de arbitraj, pentru a corecta numerele pe care le-au avut, mai nou, pe spate jucătorii.

Meciul din Copou a fost câștigat cu 1-0 de FC Buzău, cu un gol norocos marcat de Serge Ekollo în minutul 78. Arbitrului Andrei Moroiță l-a eliminat în minutul 50 pe Okan Chatziterzoglou. 

FC Buzău a avut prima ocazie de gol a meciului în minutul 6. Oltean a centrat de pe partea stângă și Chică-Roșă s-a înalțăt la 7 metri poziție centrală și a reluat cu capul, iar Popescu a respins peste poartă, în corner. În minutul 27 Popescu i-a pasat lui Ciobanu, după ce a prins o minge centrată din lovitură liberă de Munteanu, însă Ciobanu a tras din 18 metri lateral stânga peste poartă. În minutul 30 Al. Stan a executat o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral dreapta, mingea a trecut la câțiva centimetri pe lângă poartă și a lovit bara de susținere a plasei, din spatele porții. În minutul 41 Munteanu a șutat fără preluare de la circa 25 de metri lateral dreapta, dar mingea a trecut de puțin pe lângă prima bară și astfel la pauză s-a intrat la egalitate, fără gol marcat. 

Poli Iași a început repriza secundă în atac. Camara a pătruns în dreapta și a șutat pe jos, spre colțul lung, însă Stoian a reținut. În minutul 49 buzoienii au avut o nouă fază periculosă lapoarta lui Popescu. După o centrare dintr-un corner de pe partea stânga, mingea a fost deviată pe spate cu capul, iar Vîrtej a reluat tot cu capul, din 5 metri, și a trimis peste transversală. Un minut mai târziu, gazdele au rămas în 10 oameni pe teren. Okan Chatziterzoglou a intervenit în fața lui Chică-Roșă la circa 30 de metri central, l-a lovit direct în picior și arbitrul Andrei Moroiță i-a arătat direct cartonașul roșu. Chică-Roșă a executat în forță din lovitura liberă de la 30 de metri central, dar balonul s-a dus puțin peste transversală. 

În minutul 56 Popescu a reținut o minge reluată cu capul pe poartă de Vîrtej, după ce s-a centrat în careul mic dintr-un corner din partea dreaptă a atacului buzoienilor. În minutul 60 Mihalache a bătut o lovitură liberă de la circa 40 de metri, direct pe poartă, dar balonul a trecut razant peste transversală. În minutul 77 Cârstocea a șutat puternic de la circa 25 de metri central, dar Popescu a plonjat și a scos în corner. După cornerul executat de pe partea stângă mingea i-a lovit pe Pelivan și Mihalache și a ricoșat la Serge Ekollo, care a reluat pe jos din 6 metri și a înscris pe lângă Popescu, 0-1 din minutul 78. 

În minutul 86 Pațurcă a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral dreapta, dar portarul Popescu a plonjat și a respins în lateral, iar meciul s-a terminat cu victoria la limită a echipei pregătite de Cristi Pustai.

Poli Iași: Laur. Popescu – Onea (Torres 85′), Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc – Ov. Mihalache (Asăvoaei 85′), Chatziterzoglou – Al. Stan, Andr. Istrate (Mărieș 59′), Pelivan (Defta 59′) – S. Camara. Antrenor: Costel Enache

FC Buzău: R. Stoian – R. Zamfir, Vîrtej, Ghinga (A. Lopez 46′), Tud. Oltean – Gaitan (A. Manea 72′), Cârstocea – Al. Munteanu, Ekollo (Wiktorski 90′), Cr. Ciobanu (Pațurcă 61′) – Chică-Roșă. Antrenor: Cristian Pustai

Cu acest rezultat, FC Buzău a acumulat 10 puncte și a urcat pe locul 7, în timp ce Poli Iași a rămas cu 6 puncte și e pe locul 13.

Etapa viitoare, Poli Iași joacă sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 11:00, la Unirea Constanța, iar FC Buzău joacă acasă, cu Metaloglobus.

foto: captura Digisport

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilanț CoVid-19: 2.255 de cazuri noi, 29 de decese, 600 pacienți internați la ATI, dintre care 9 minori
Articolul următorCulisele Puterii. Miron Mitrea și dedesubturile demiterii lui Stelian Ion: „Au fost niște negocieri la Bruxelles”