Două femei s-au ales cu pedespe din partea judecătorilor ieșeni, după ce au fost acuzate de încălcarea unor prevederi din Codul Vamal.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea Anei Vizitiu la un an și trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă.

“Instanța dispune ca inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Asistenţă Comunitară, fie în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Fond Locativ. Admite acţiunea formulată de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, şi obligă inculpata la plata sumei de 1.173 de lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul femeii a început pe data de 5 iunie 2018.

Asta, după ce procurorii au precizat că, în urmă cu mai bine de trei ani, aceasta ar fi fost prinsă având 40 de pachete cu ţigări marca Rothmans, 50 de pachete cu ţigări marca Plugarul, alte 21 de pachete cu ţigări marca Rothmans, șapte pachete cu ţigări marca Ashima, alte două pachete cu ţigări marca Ashima, două pachete cu ţigări marca River, alte patru pachete cu ţigări marca Rothmans, 12 pachete cu ţigări marca Winston, un pachet cu ţigări marca Kent, alte zece pachete cu ţigări marca Plugarul, alte opt pachete cu ţigări marca Ashima, 20 de pachete cu ţigări marca Ritm, precum și 21 de pachete cu ţigări marca King.

O altă femeie a fost pedepsită de către judecătorii ieșeni. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Melis Lupu la un an de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă.

“Instanța dispune ca inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Asistenţă Comunitară, fie în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Fond Locativ. Ia act că partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, a renunţat la pretenţiile civile formulate în cauză ca urmare a achitării prejudiciului de către inculpată”, au afirmat judecătorii.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul femeii a început pe data de 3 august 2018.

Asta, după ce procurorii au menționat că, la începutul anului 2017, femeia ar fi fost prinsă având 180 de pachete cu ţigări marca Plugarul, 110 pachete cu ţigări marca Ashima Super Slim şi 80 de pachete cu ţigări marca Ritm. 

Articolul precedentAproape 170 de ani de PUȘCĂRIE, în același dosar: ce s-a întâmplat!
Articolul următorUn nou prorector la Universitatea Tehnică „Gheorhe Asachi“