Polițiștii ieșeni au identificat un tânăr bănuit de tâlhărie calificată și un tânăr bănuit de complicitate la tâlhărie calificată. Aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au identificat un tânăr bănuit de tâlhărie calificată și un alt tânăr, de 21 de ani, bănuit de complicitate la tâlhărie calificată.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 16 august, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, un tânăr ajutat de tânărul de 21 de ani, i-ar fi smuls telefonul din mână unei tinere, de 25 de ani, cauzându-i un prejudiciu de 1.300 de lei.

De asemenea, în seara de 17 august, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, același tânăr ajutat de tânărul de 21 de ani, i-ar fi smuls telefonul din mână unei femei, de 34 de ani, cauzându-i un prejudiciu de 4.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 21 august a.c., tânărul bănuit de tâlhărie calificată și tânărul de 21 de ani, bănuit de complicitate la tâlhărie calificată au fost reținuți de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Aceștia urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propunere legală. Cercetările continuă.