“Am avut dureri de cap și nu am știut de la ce sunt durerile de cap. Am făcut niște investigații mai amănunțite, am ajuns până la psihiatru și în urmă cu șapte, opt zile am avut și vomă. Am chemat salvarea și m-au dus la spital pe Brăila, pe UPU. Acolo mi-au făcut două tomograf, mi-au luat analize, au fost foarte prompți și mi-au spus că nu este nimic pe psihiatrie, mi-au spus pur și simplu că am o tumoră. Mi-au făcut legătura cu Iașul și m-au adus cu elicopterul pe urgență a doua zi. M-au preluat imediat, mi-au făcut din nou analize aici, investigații și în câteva zile m-au luat la operație.
Nu am crezut, vă dați seama am și un băiețel de patru ani acasă pe care l-am lăsat singur.
Toată admirația mea. Nu mă așteptam la atât de multă promptitudine, chiar nu mă așteptam.
Mi-a fost salvată viața și nu pot să fiu decât recunoscătoare și toată admirația mea.
Nu am cuvinte. Felicitările mele. Nu sunt cuvinte. Foarte emoționant, am plâns foarte mult. Sunt emoții prea mari ca să se poată descrie în cuvinte așa ceva. Am speranțe, am speranțe să mă duc să-mi văd copilul care e singurul lucru care contează.”, a delcarat  Ionela Florentina PÂRLOG, 37 de ani pacient Brăila.
 
“La nivelul Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași acidul 5-aminolevulinic (5-ALA) este utilizat frecvent ca protocol standard de rezecție a glioamelor cu grad înalt (glioblastom) în tumorile cerebrale.
Cu ajutorul preparatului Gliolan am reușit o localizare, delimitare și implicit o rezecție de 98% a tumorei, îmbunătățind prognosticul și crescând calitatea vieții pacientei. Este vorba despre o substanță de contrast care se fixează pe celulele tumorale, delimitând mult mai ușor tumora de țesutul sănătos din jur.
Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes.
Suntem primul spital public din România care a introdus terapia moleculară, rezecția glioamenlor de grad înalt cu ajutorul acidul 5-aminolevulinic (5-ALA), preparatul Gliolan.
Folosim această tehnologie de aproximativ zece ani, tehnologie care asigură o creștere a duratei de viață a pacienților care suferă de tumori agresive și care în principiu nu au vindecare. Am reușit cu preparatul Gliolan să prelungim viața pacienților chiar și cu șapte ani.
Axarea sistemului de sănătate pe calitatea vieții pacientului este un alt concept pe care trebuie să-l avem în vedere pe viitor. Medicina viitorului este o medicină personalizată și va fi o medicină robotizată.
Cred că toate eforturile care s-au depus în ultimii ani au reuşit să atingă scopul pentru care spitalul a fost creat, acela de a salva vieţi omeneşti.
Medicina este astăzi într-un proces permenent de schimbare. Vorbim despre o medicină axată pe pacient.
În Spitalul de Neurochirurgie din Iași pacientul este partenerul echipei medicale. Acesta este noul concept. Pacientul nu mai este obiectul muncii echipei medicale, ci este partener al echipei medicale, participă efectiv la actul medical în sine. Fiecare secundă câştigată pentru viața unui pacient este importantă.”- Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași
 
Echipa medicală:
Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, medic primar neurochirug
Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI
Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA
Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN
As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU
Bioinginer: George CIOBANU, Matei MORUZ
Anestezist: dr. Vlad HÂRTIE
Asistentă: Tania CREȚU
Articolul precedentSCANDAL în tabăra Cîțu! Înregistrări uluitoare din ședința PNL. Emil Boc și-a ieșit din minți: „Să punem dracu’ la vot!” – AUDIO
Articolul următorZi de FOC în Parlament! Orban, clarificări despre traseul moțiunii de cenzură: Trebuie citită în maximum 5 zile de la depunere. Mesaj DUR pentru liberalii care negociază cu PSD