Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că o femeie în vârstă de 87 de ani, din județul Iași, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal a decedat duminică.

Cel mai nou bilanț făcut public a ajuns la 43 de oameni uciși de boală. Autoritățile spun că sunt luate măsuri speciale în școli. Toți copiii trec printr-un triaj înainte de a intra la cursuri. Cei care prezintă semne de boală trebuie trimiși acasă pentru a nu-i contamina și pe restul colegilor.

Alte patru persoane au murit din cauza gripei, potrivit Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Trei dintre oamenii decedați aveau condiții medicale preexistente și erau nevaccinați antigripal.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat de 49 de ani din județul Brăila și de un bărbat de 93 de ani din București. Al treilea deces este al unui bărbat de 40 de ani, din județul Giurgiu, fără condiții medicale preexistente cunoscute și cu antecedente vaccinale necunoscute (neasigurat).

Articolul precedent„Don Quijote”, la Opera Iași
Articolul următorA fost desemnată firma care va moderniza şoseaua Iaşi – Voineşti