O femeie a fost pedepsită de către judecători, după ce a fost acuzată de contrabandă. 

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea Marianei F. la doi ani și cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă, în formă continuată (cinci acte materiale). 

Inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Exploatare Patrimoniu Iaşi sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, pe o perioadă de 70 de zileau menționat judecătorii ieșeni. 

Decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul femeii a început pe data de 2 noiembrie 2018. Asta, după ce anchetatorii au dispus reținerea femeii pentru 24 de ore pe data de 5 iunie 2015.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, femeia a fost prinsă de cinci ori, respectiv pe 18 iulie, 10 decembrie 2014, 29 ianuarie, 19 februarie şi 5 iunie 2015, având asupra sa țigări de contrabandă, pe care ar fi intenționat să le comercializeze.

Pe lângă pedeapsa aplicată, judecătorii ieșeni au obligat-o pe femeie și la plata uinor despăgubiri către Fisc. 

Instanța admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi – Direcţia Regională Vamală Iaşi şi obligă inculpata săîi plătească părţii civile suma de 19.961 de lei (din care taxe vamale – 1.779 de lei, accize – 13.705 lei șiTVA – 4.477 de lei), reprezentând prejudiciul cauzat.În vederea reparării prejudiciului cauzat părţii civile prin infracţiunea reţinută în sarcina inculpatei, dispune luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile şi / sau imobile, prezente şi viitoare ale inculpatei, până la concurenţa despăgubirilor civile acordateau adăugat magistrații ieșeni. 

 

Articolul precedentTrimis la pușcărie pentru că ar fi înjunghiat un cunoscut
Articolul următorFOTO: Mijlocaş argentinian, la Politehnica!