Festivalul aeronautic al avioanelor ultrauşoare, de tip Festival, a avut loc la Iaşi, sosirea navelor având loc până la ora 10.00 pe Aerodromul „Alexandru Matei”.

În jurul orei 11.00 a avut loc un cuvânt de bun sosit al organizatorilor şi briefing, fiind înmânate tricourile acțiunii piloților şi copiloților.

În jurul orei 13.00, din Iaşi a avut loc decolarea avioanelor pe traseul Iași – Bacău, iar, după aproape o oră, aterizarea a avut loc pe Aeroportul Internaţional Bacău.

De asemenea, între orele 15.00 şi 17.00 a avut loc la Bacău expoziția avioanelor care au fost dispuse la sol în acest scop, discursurile oficialilor, o scurtă vizită în fabrica Aerostar, plus premierea celui mai îngrijit aparat de zbor.

În plus, la ora 18.00 a avut loc decolarea înapoi spre Iași, iar, în jurul orei 19.30, a avut loc aterizarea pe Aerodromul Iași-Sud. La ora 20.30 a fost organizată acordarea de diplome de participare. Ulterior a fost ţinut un discurs de închidere, iar, de la ora 21.30, a fost organizată „Hangar Party”.

Zeci de piloţi sportivi din toată ţara au participat la cea mai mare formaţie aeriană din ultimii 30 de ani din România.

Peste 15 avioane fabricate în ţară, la Aerostar Bacău, au făcut un raid în formaţie în zona Moldovei, între Iaşi şi Bacău. Tot sâmbătă, aeroclubul ieşean a aniversat 80 de ani de la înfiinţare.

Potrivit organizatorilor, festivalul, aflat la prima ediţie, „se doreşte a fi un semn al prețuirii pe care zburătorii o adresează industriei aeronautice din România”.

Articolul precedentUrmărit internaţional pentru complicitate la tâlhărie, prins în Italia
Articolul următorPeste zece şoferi, lăsaţi fără permise în câteva ore