Agenții din cadrul Poliției municipiului Pașcani au acționat, pe raza de competență, pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor de comerţ ilicit, precum şi a încălcării normelor de convieţuire socială şi a celor la regimul rutier.

În cadrul raziei au fost verificate 21 de unităţi comerciale, 23 de autovehicule și au fost legitimate 75 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 33.920 de lei. Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

La o societate comercială din municipiul Pașcani nu au fost emise bonuri fiscale pentru toate mărfurile vândute, fiind identificată o sumă de peste 100 de lei, care nu a putut fi justificată prin document emis de casa de marcat fiscală. Societatea a fost sancționată contravențional, iar suma a fost ridicată în vederea confiscării.

Mai mult, un tânăr de 24 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Pașcani, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal continuu. Acesta a fost sancţionat contravenţional și i s-a aplicat măsura complementară a reținerii permisului, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.