Consilierul local Florentin Ciobotaru, care i-a cerut demisia antrenorului Flavius Stoican în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, și căruia tehnicianul i-a dat o replică dură, îi solicită acum celui care pregătește Politehnica Iași să-și ceară scuze.

„Mă văd obligat să lămuresc o serie de aspecte cu privire la declarațiile lipsite de temei ale antrenorului echipei de fotbal Politehnica Iași, Flavius Stoican.

Astfel, pentru buna informare a domniei sale și a opiniei publice, eu, Florentin Ciobotaru, sunt consilierul local care, în legislatura 2008-2012, a propus și implementat proiectul de modernizare a tabelei de marcaj de pe stadionul “Emil Alexandrescu” din Iași. Altfel, și astăzi am fi avut o tabelă veche de câteva decenii. Dar unde era atunci domnul Stoican? Era pe Valea Domanului, la Reșița, unde, tot cu ajutorul celor implicați în administrația locală, a rezistat în fotbal.

În mandatul actual, printre altele, am susținut, în mod constant, sportul ieșean: șahul, handbalul, baschetul etc. În acest context, îl informez pe domnul Stoican că, grație implicării mele, a fost premiată de către Primăria Municipiului Iași echipa de fotbal feminin C.S. Navobi Iași. Și exemplele ar putea continua…

Domnule Stoican, înainte de a exersa arta teatrală și la conferințele de presă, nu numai pe marginea terenului, vă rog, informați-vă atunci când aruncați cu noroi în cei care fac cinste Iașului!

De asemenea, vă rog să nu uitați că orașul nostru vă oferă oportunitatea să vă cultivați spiritual, dar, în egală măsură, vă obligă să creșteți și intelectual. Nu vă comportați ca pe maidan!

Ceea ce am cerut eu în ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Iași este de foarte mult bun simț și, de aceea, vă aștept să ne oferiți explicații. Recunosc, ați avut și momente bune la Iași, însă acum când lucrurile par să scape de sub control, mi s-a părut firesc să vă invit să ne prezentați strategia pe care o abordați la echipa de fotbal, atât timp cât orașul nostru vă oferă respect și un trai decent.

În citadela culturii românești, nu trebuie să aveți derapaje domnule Stoican, pentru că întinați memoria înaintașilor: Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Titu Maiorescu, Nicolae Iorga etc. La Iași, „fiecare piatră vorbește de trecut” și, de aceea, cine dorește să trăiască în Iași este obligat să se ridice la nivelul celor care au scris istorie pe aceste meleaguri.

Am speranța că aveți tăria să vă cereți scuze și, ulterior, să apreciați că postura în care vă aflați obligă la performanță și cultivare. Succes în meciul cu F.C. Botoșani!“, se arată într-un comunicat remis presei de către consilierul local Florentin Ciobotaru.

Articolul precedentTraficul rutier, supravegheat cu elicopterul la Iaşi
Articolul următorSute de amenzi date pe străzile din Iaşi, înaintea Paştelui