Timp de două zile, se desfăşoară Forumul de Transplant „Right Kidney for the Right Recipient“, la care vor participa 14 specialişti în domeniu din Italia, Franţa, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Austria.

Începând de joi, 7 iunie, timp de două zile, la Iaşi, se desfăşoară Forumul de Transplant „Right Kidney for the Right Recipient“, la care vor participa 14 speakeri din domeniu, din Marea Britanie, Italia, Franţa, Olanda, Belgia şi Austria. Evenimentul, care se află la prima ediţie, va avea loc pe 7 şi 8 iunie la Hotelul Internaţional din Iaşi şi îşi propune să se adreseze profesioniştilor din domeniul transplantului renal din sud-estul Europei.

Printre invitaţii speciali ai evenimentului se numără dr. Gabriel Oniscu, chirurg absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, care profesează în Edinburgh, specializat în transplanturi de ficat, rinichi şi pancreas, fiind coordonatorul programului de donaţii a rinichilor de la donatori vii din Royal Infirmary of Edinburgh.

Temele care vor fi abordate la acest eveniment se referă la incompatibilităţile şi alte complicaţii care apar între donatori şi primitori, provocările actuale ale programului de transplant renal, imunosupresie şi biomarkeri sau histologia transplantului. De asemenea, vor fi transmisii video, cum ar fi cea a unui transplant renal efectuat printr-o intervenţie laparoscopică, intervenţie care la momentul de faţă nu se face în Iaşi.

Oniscu îşi doreşte ca, după conferinţă, să fie dezvoltat un program de pregătire pentru echipa de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon“ prin care această tehnică să poată deveni o metodă obişnuită.

Articolul precedentUn pensionar a dejucat planurile unui “doctor”
Articolul următorSalariu mai mare pentru Flavius Stoican