Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă și a sesizat organele de urmărire penală, în cazul lui HARABAGIU GABRIEL VASILE, fost Viceprimar al Mun. Iași și fost Consilier local în cadrul C.L. al Mun. Iași

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET
 
În perioada exercitării mandatului de viceprimar (2016 – 2020), HARABAGIU GABRIEL VASILE a semnat la data de 21 ianuarie 2020 actul adițional la contractul de închiriere din data de 01 septembrie 2015 între Primăria Mun. Iași și societata comercială în cadrul căreia soacra și socrul acestuia au deținut calitatea de angajați cu contract individual de muncă.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din  O.U.G. nr. 57/2019.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către HARABAGIU GABRIEL VASILE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de viceprimar, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru afinii săi de gradul I, și anume a semnat Actele adiționale din data de 30 ianuarie 2018, 27 decembrie 2018 și 21 ianuarie  2020 la Contractul de închiriere din data de 01 septembrie 2015.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentStudenții vor primi bilete mai ieftine la transportul cu trenul. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu
Articolul următorConsilier local din Hârlău, în conflict de interese