Reprezentanţii DRDP Iaşi au anunţat că în spațiul public au apărut recent informații despre intrarea în noul supermagazin Lidl care va fi construit în municipiul Iași, zona de la Moara de Foc. 

Pentru o corectă informare, precizăm că in calitate de administrator al drumului, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a analizat în Consiliul Tehnico-Economic solicitarea SC COMPAN SA Iași și a emis Avizul Favorabil nr. 15676/11.06.2019 referitor la „Planul Urbanistic Zonal – Construire centru comercial în zona DN 28, km 70+000 – 70+083, partea dreaptă – Șoseaua Moara de Foc, nr.2, cu acces rutier la DN 28, km 70+000, partea dreaptă”.

În conformitate cu prevederile acestui aviz, solutia de amenajare a intersectiei nu va fi modificată și, deci, nu va fi construit un sens giratoriu.

“Menționăm că soluția cu sens giratoriu nu a fost avizată de către DRDP Iași deoarece nu respectă reglementăile tehnice în vigoare. Cu toate acestea, Primăria municipiului Iași dispune măsuri care contravin legislației. Ca și în alte situații, nici de această dată nu ține cont de avizul administratorului sectorului de drum și eliberează autorizații care, în final, conduc la perturbarea traficului rutier din municipiul Iași”, au precizat reprezentanţii DRDP Iaşi.