Hangarul unde va fi efectuată mentenanţa aparatelor de zbor de tip Airbus 320 şi Boeing 737, destinate aviației civile, folosite de companiile care operează zboruri la Iaşi, prinde contur.

Acesta aparține societăţii aeronautice Aerostar Bacău care a concesionat de la Consiliul Județean în acest sens, suprafața de 16 000 m.p., pentru o perioadă de 49 de ani.

”Termenul de finalizare a acestui hangar destinat Aerostar este, conform contractului, sfârșitul lunii noiembrie. Noi încercăm să respectăm acest teremen și sperăm să nu apară probleme, în special legate de condițiile meteo. Hangarul va avea o structură metalică cu înălțimea de 21 de metri, pe o deschidere de 30 m, cu o anexă, unde vor fi amplasate birouri și amenajări tehnico-edilitare: un rezervor pentru incendiu, un punct trafo, sală de pregătire, sală de conferințe, sală de expoziție. Suprafața amprentei la sol a construcției este de aproximativ 6300 metri pătrați. În total vor fi 8333 de metri pătrați utili. Hangarul are 4500 metri pătrați, iar restul sunt destinați anexelor”, a spus Andrei Grădinaru, manager de proiect al firnei SSAB constructorul, clădirii.

”Prin acest proiect, la Iași, vor fi create 150 noi locuri de muncă. 60 de specialiști în domeniul electromecanicii, ingineri, structuriști în aviație, recrutați deja, sunt în perioada de pregătire la Bacău. Este construcția pe structură metalică cu cea mai mare deschidere care se ridică în țara noastră. Investiția este una extrem de importantă și pune Iașul pe harta aeronauticii. Odată cu acest centru de mentenanță încercăm să dezvoltăm și un centru regional pentru situații de urgență al Inspectoratul General de Aviaţie care să desearvească întreaga regiune”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.