În perioada 13-16 iunie 2019 avut loc ultima întâlnire transnațională a proiectului Erasmus + KA2 ,,My City, My Home, My Responsibility”, al cărui coordonator este Colegiul Național de Artă ,,Octav Băncilă” Iași. 

Proiectul se derulează în perioada 1 septembrie 2017- 31 august 2019 în colaborare cu școli partenere din Spania, Portugalia, Italia, Turcia și Grecia, având ca obiective: utilizarea metodelor non formale în învățarea istoriei locale, stimularea interesului  elevilor pentru cunoașterea  istoriei locale și a clădirilor de patrimoniu, interpretarea , în viziune artistică, a informațiilor istorice.

Agenda de lucru a întâlnirii a fost structurată în conformitate cu obiectivele de etapă ale proiectului. Fiecare şcoală parteneră a prezentat activitatea intitulată ,,Casa viitorului”, constând în realizarea unei expoziţii de desene ale elevilor, în care soluțiile tehnice se îmbină cu creativitatea și inventivitatea.

De asemenea, a fost realizată o evaluare a tuturor activităților care s-au derulat în cadrul proiectului, alături de prezentarea și analiza materialelor necesare raportului final.

În perioada 14-16 iunie 2019, membrii echipelor de proiect au efectuat o vizită culturală în regiunea Brașov. Cu această ocazie, au vizitat castelul Bran, monument istoric și arhitectonic de referință pentru România.

Această vizită a reprezentat o oportunitate, pentru partenerii externi, de a cunoaște mai bine aspecte relevante ale istoriei, culturii și civilizației românești.

La final, au fost oferite celor prezenți certificate de participare, de către echipa de proiect a Colegiului Național de Artă ,,Octav Băncilă” , formată din profesorii : Țurcaș Neughebauer Cristina, Andronic Ligia și Iușcă Simona.

 

Articolul precedentNervii ieșenilor, puși la încercare de lucrările la șoseaua Iași – Voinești
Articolul următorPolitehnica Iași caută tineri eligibili pentru regula Under 21