Procurorii D.I.I.C.O.T. Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat vineri opt percheziții domiciliare în municipiul București, în Iași și în comuna Probota.

În cauză se efectuează cercetări faţă de mai mulţi suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Perchezițiileau fost efectuate în contextul în care, pe 17 septembrie 2018, anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane din judeţul Iaşi comercializează droguri de risc – cannabis (skunk) şi droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori din municipiul Iaşi.

“De asemenea, s-a reţinut faptul că o suspectă în cauză comercializează cannabis cu suma 60-70 de lei/gram, iar, în perioada în care, în municipiul Iaşi se organizează, în incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, suspecta se aprovizionează şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) în vederea comercializării”, au precizat procurorii DIICOT Iași.

Oamenii legii au mai afirmat că unul dintre suspecții din Iaşi a mers periodic în municipiul Bucureşti, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect în cauză, cu diferite cantităţi de droguri, pe care mai apoi le-a transportat în municipiul Iaşi, în vederea comercializării.

“Suspectul care locuieşte în Bucureşti a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealerul din judeţul Iaşi, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înfiinţarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door, sprijinit fiind în aceste activităţi şi de către concubina sa, care cunoaştea toate detaliile legate de activităţile infracţionale derulate, sprijinindu-l şi implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracţională, ea fiind, la rândul său, consumatoare de droguri”, au adăugat anchetatorii.

Conform procurorilor, sursa de aprovizionare cu droguri a suspectului din municipiul Bucureşti este o persoană de naţionalitate străină, respectiv de cetăţenie britanică, ce a fost ajutată în activitatea infracţională de către concubina sa, cetăţean român.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate locații prevăzute cu dispozitive de cultivare și întreținere a plantațiilor (lămpi speciale, cort, ventilatoare, ghivece etc) precum și diferite cantităţi de cocaină, cannabis, ecstasy, rezină de cannabis (hașiș), ciuperci halucinogente, cântare electronice de precizie și grindere pentru mărunțit substanța vegetală.

Mai multe persoane au fost duse la sediul DIICOT, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

 

Articolul precedentMai multe posturi de medic și asistent, scoase la concurs de spitalele ieșene
Articolul următorBătrână de 81 de ani, în stare gravă la spital după ce a fost VIOLATĂ!