Gabriel Oprea a declarat sâmbătă, la Iași, despre pozele date publicității recent de către fostul premier Victor Ponta că nu au fost făcute în sufrageria sa, ci la o casă de protocol a Serviciului Român de Informații (SRI).

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre pozele pe care Victor Ponta le-a dat publicității, Gabriel Oprea a răspuns: “Din câte știu, acele poze au fost făcute într-o casă de protocol a SRI. La acea dată eram vicepremier pe probleme de securitate națională. Eu, în general, nu comentez evenimentele private. Nici dumneavoastră nu cred că v-ar plăcea să fiți puși să povestiți în public diverse evenimente private. În orice caz, pozele respective nu au fost făcute în sufrageria mea, dar nu pot spune că acest zvon nu m-a făcut mai simpatic.”

Fostul premier Victor Ponta a publicat recent pe Facebook fotografii în care apar Liviu Dragnea, împreună cu Codruţa Kovesi, Gabriel Oprea şi George Maior, susținând că actualul lider al PSD nu ar fi luptat niciodată cu “statul paralel”. Totodată, Victor Ponta a prezentat o altă fotografie în care liderul PSD, Liviu Dragnea, apare alături de fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării, Vasile Dâncu, dar și de fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.

“Susținem familia biblică”

În altă ordine de idei, acesta din urmă, întrebat sâmbătă, la Iași, cum vede Referendumul pentru familie, a declarat că partidul al cărui fondator este, UNPR, susține “familia biblică”.

“UNPR susține familia biblică, recomandă uniunea dintre un bărbat și o femeie”, a mai spus Gabriel Oprea.

El a fost prezent sâmbătă la Iași, la Ședința Comitetului Executiv al UNPR, prin prisma funcției de președinte-fondator pe care o are. La ședință au participat aproximativ 500 de delegați din țară, iar, în cadrul ei, s-a luat decizia numirii lui Mircea Manolache, șeful filialei ieșene, în funcția de vicepreședinte la nivel național al formațiunii politice, conform lui Gabriel Oprea.

Nu ştiu dacă am o copie a tezei de doctorat a lui Florian Coldea

Gabriel Oprea a mai declarat sâmbătă, la Iași, despre teza de doctorat a lui Florian Coldea că a coordonat 24 de teze de doctorat şi nu mai ştie dacă are sau nu vreo copie după lucrarea lui Coldea.

Întrebat despre afirmaţia fostului ofiţer SRI, Daniel Dragomir, potrivit căreia ultima copie rămasă a tezei de doctorat a lui Florian Coldea se află acasă la el, în calitate de coordonator de doctorat al acestuia, Gabriel Oprea a răspuns: “Am coordonat 24 de teze de doctorat. Nu mai ştiu. Trebuie să mă uit în bibliotecă, să văd”.

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a anunţat vineri seară că, din informaţiile sale, ultima copie rămasă a tezei de doctorat a lui Florian Coldea se află acasă la fostul ministru de Interne şi coordonatorul de doctorat al acestuia, Gabriel Oprea.

Fostul ofiţer SRI susţinea că, din cauză că era speriat că va fi prins cu teza de doctorat plagiată, Florian Coldea l-ar fi pus pe ministrul de la acea vreme Mihnea Costoiu “să îi fure lucrarea de la Biblioteca Naţională, pentru a-şi acoperi urmele”.

Articolul precedentLudovic Orban acuză Guvernul Dăncilă de jaf
Articolul următorLiviu Dragnea, acuzat că nu vrea Autostrada A8