Ministrul Sănătătii, Victor Costache, a semnat ordinul de încetare din funcţie a medicului oftalmolog Gabriel Oprişanu de la Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi.

În ultima perioadă, Oprişanu a fost implicat în mai multe scandaluri. Conform ordinului, revocarea vine ca urmare a propunerii Consiliului de Administraţie al spitalului.

Oprișanu a fost renumit ca manager chiar la începutul acestui an. “Începând cu data prezentului ordin încetează contractul de management nr 167/15.01.2019”, se precizează în ordin.

Într-o postare pe Facebook, fostul manager a mulţumit tuturor colaboratorilor. Surse politice susțin că locul va fi ocupat de fostul subprefect Bogdan Șaramet.

“Sigur, există în viaţă momente, clipe magnifice…există şanse pe care nu sperai să le ai vreodată… această şansă pentru mine s-a numit Institutul de Psihiatrie Socola… şi vreau să mulţumesc vieţii că mi-a oferit această şansă. Vreau să mulţumesc colaboratorilor apropiaţi pentru cei aproape cinci ani cât am condus această mare unitate sanitară din România. Sigur mulţi vor fi trişti, unii se vor bucura alţii vor fi indiferenţi dar aş vrea ca toţi să ştie că în toţi aceşti ani şi eu m-am bucurat sau am fost trist, dar niciodată nu mi-a fost INDIFERENT. Vă mulţumesc tuturor pentru colaborare şi pentru înţelegere dar mai ales pentru că m-aţi suportat. Celor puţini care se vor bucura le transmit un clasic şi scurt mesaj „I’ll be back!” Vă îmbrăţişez cu drag Dr. Gabriel Oprişanu Sunt momente în viaţă când sănătatea este mai importantă ca orice…Dar şi lupta!”, a scris Gabriel Oprişanu pe pagina sa de Facebook.