În ultimele opt ore, în județul Iași a nins abundent. 

Din acest motiv, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Iași au fost nevoiți să intervină cu ajutorul unor vehicule speciale.

Astfel, cei de la ISUJ Iași au precizat vineri dimineață că au două solicitări din județ la care sunt nevoiți să meargă cu ajutorul unei șenilate.

“În această dimineață au plecat un ATVM și o șenilată, cu echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean, să preia un copil cu dureri abdominale și o gravidă aflată în travaliu, din localitățile Șcheia și Mironeasa”, a declarat Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISUJ Iași.

Conform acesteia, cei doi pacienți urmează a fi aduși la unități medicale din municipiul Iași. Mai exact, gravida urmează a fi dusă la Maternitatea “Cuza Vodă”, în vreme ce copilul va merge la Spitalul de Pediatrie “Sfânta Maria”, din Iaşi.

“Şenilata şi ATVM-ul din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri şi echipajul Serviciului de Ambulanţă de tip B2 au plecat către Mironeasa, de unde au preluat o gravidă în vârstă de 20 de ani. Pacienta a fost preluată şi este transportată către Iaşi, ea având contracţii la câte trei minute. Şenilata a rămas în zonă, mai exact a mers la Satu Nou, din comuna Şcheia, după un copil în vârstă de cinci ani, cu dureri abdominale şi vărsături de trei zile. Acesta a fost preluat deja şi predat unui alt echipaj de ambulanţă plecat ulterior din Iaşi. Mai mult, un alt ATVM, cu echipajul TIM şi şenilata au plecat la localitatea Mălăeşti, comuna Gropniţa, de unde vor prelua o femeie de 80 de ani, care ar fi suferit un atac cerebral. Pacienta a fost preluată şi dusă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. De asemenea, şenilata şi un alt echipaj de ambulanţă au mers la Bulbucani, comuna Gropniţa, pentru a prelua o gravidă în vârstă de 30 de ani, în luna a noua, pentru a o aduce la o maternitate din Iaşi”, a declarat vineri dimineaţă prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

 

 

Articolul precedentAcuzați de trafic de droguri
Articolul următorA incendiat în mod intenționat o mașină în miez de noapte