De sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei și a Iașului, dar şi de sărbătoarea orașului, “Capitala Moldovei” este încărcată de smerenie.

Astfel, la Catedrala Mitropolitană, devenită zilele acestea centru spiritual al României, și în preajma acesteia, atmosfera e încărcată de emoție și spiritualitate.

Aşadar, pelerinii veniți din toate zonele țării și chiar de dincolo de granițe, aduc cu ei rugile cele mai aprinse, în liniște sau în cântarile pe care le spun în timp ce așteaptă la rândul care duce către Sfânta cea mult-iubită.

De remarcat este faptul că, de ziua ei, Sfânta îi primește pe toți cei care au bătut cale lungă sa o vadă, să o atingă, să se roage.

Astfel, Cuvioasa îi îmbrațișează cu har pe toți, de la cel mai mic, la cel mai în vârstă, le dă în dar binecuvântare, îi întărește în credință, le umple sufletul cu bucurie duhovnicească din care să se hrănească până la hramul de anul viitor.

Printre pelerini au mers şi autorităţile locale, precum şi cele judeţene. Astfel, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a mers printre pelerini, pentru a discuta cu unii dintre ei, pentru a vedea cum se simt şi ce părere au despre cel mai important eveniment religios al anului în România.