La Iaşi a avut loc, în zona Ciric, un stagiu de pregătire al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).
Reprezentanţii IPJ au precizat vineri că toţi luptătorii SAS Iaşi au mers în zona Ciric, locul prestabilit de desfăşurare a stagiului de practică, minuţios pregătit de şeful lor, subcomisar de poliţie Gabriel Şchiopu, care îşi doreşte ca subalternii să fie cei mai buni în misiunile la care participă.
Luptătorii au participat la activităţile de pregătire, care au durat în total zece ore, în echipe de câte patru colegi, trebuind să parcurgă, printre altele, o distanţă de 3 km pe un traseu dificil, prevăzut cu obstacole instalate din 250 m în 250 m. O porţiune a traseului inițial a presupus şi intrarea în lacul Ciric pentru a simula o intervenţie în apă.

La stagiul de pregătire a participat, aşa cum se poate vedea în filmarea din ataşament, câinele poliţist Toy, care a parcurs întregul traseu alături de conductorul său.

“Înaintea acestui stagiu de pregătire, luptătorii SAS Iași le-au acordat sprijin colegilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, în cadrul unor percheziţii desfăşurate pe raza judeţului Iaşi. Scopul acestor stagii de pregătire este ca poliţiştii să fie pregătiţi din punct de vedere fizic, psihic şi tactic să intervină cu promptitudine când situaţia o impune pentru prinderea infractorilor periculoşi, aplanarea actelor de tulburare gravă a ordinii publice ori a conflictelor deschise cu evoluţie violentă. De asemenea, activitatea poliţiştilor SAS presupune pregătire sportivă constantă, rezistenţă îndelungată la efort şi învăţarea cu temeinicie a tehnicilor de autoapărare şi de intervenţie. Majoritatea luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iași practică şi alte activităţi sportive, decât cele impuse în stagiile obligatorii de pregătire fizică”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Serviciul pentru Acţiuni Speciale este structura destinată organizării şi executării de acţiuni specifice pentru combaterea criminalităţii şi violenţelor stradale, asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă civică şi participarea temporară cu forţă complementară, în cooperare cu serviciile operative şi/sau subunităţile de poliţie urbană şi posturile de poliţie din judeţul Iaşi, la acţiunile şi raziile poliţieneşti pentru prinderea infractorilor periculoşi, aplanarea actelor de tulburare gravă a ordinii publice ori a conflictelor deschise cu evoluţie violentă.
Articolul precedentUn pensionar a dejucat planurile unui “medic”
Articolul următorGALERIE FOTO / VIDEO Reţea de contrabandă, destructurată la Iaşi