Papa Francisc a ajuns la Iaşi, la Episcopia Romano-Catolică după ce a străbatut centrul oraşului, iar oamenii au strigat de pe margine „Vivat Papa!“.

Potrivit evaluării Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”, la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Iaşi şi pe traseele de deplasare participă peste 100.000 de pelerini.

Suveranul Pontif s-a oprit şi a dat mâna cu mulţi dintre cei prezenţi în biserică, în generali oameni bolnavi, bătrâni şi copii.

„Vă mulțumesc mult, celor care însoțiți bolnavii, și vouă, celor bolnavi, că duceți împreună boala. Vă rog frumos să nu uitați să vă rugați și pentru mine!”, le-a spus Papa celor prezenţi la Catedrală.

Ulterior, Papa Francisc s-a îndreptat spre Palatul Culturii. Din papamobil, Suveranul Pontif a salutat miile de pelerini aflaţi în zona centrală a Iaşului, iar oamenii l-au întâmpinat cu ovaţii şi cu aplauze.

În faţa scenei de la Palatul Culturii, Papa Francisc a fost întâmpinat de copii, care l-au însoţit către scenă.

Ulterior, Suveranul Pontif a fost salutat cu bucurie de către reprezentanţii Bisericii, iar un cor de 200 de tineri au cântat “Hristos a înviat!”

Mai mult, o femeie din judeţul Iaşi, Elisabeta, care, împreună cu soţul ei, Ioan, are 11 copii, i-a mulţumit, într-un scurt discurs, Papei Francisc, pentru venirea în Capitala Moldovei.

Apoi, corul format din cei 200 de tineri a cântat un imn special scris pentru eveniment, ce conţine şi îndemnul “Să mergem împreună!”

De remarcat este faptul că, după câteva ore de ploaie, la Iaşi a ieşit soarele în momentul în care Papa Francisc a ajuns în inima târgului celor şapte coline.

“Dragi fraţi şi surori, bună seara! Între voi, Papa se simte acasă! Să îi aplaudăm pe copii, a căror zi, pe aceste meleaguri, este astăzi! E foarte importantă moştenirea pe care o lăsăm copiilor! Trebuie să ne vedem copiii reuniţi, împreună! Îi felicit pe Elisabeta şi Ioan, buni părinţi! Şi iată că şi cei 11 copii ai lor s-au reunit astăzi aici! … E dificil să mergem împreună, dar trebuie să începem să mergem împreună! De unde începem?! Cel rău dezbină, separă, dar noi, în credinţă, trebuie să mergem împreună. Noi aparţinem unii altora, toate celelalte sunt poveşti! Să nu uiţi de rădăcinile tale! Sfârşitul lumii va fi atunci când nu va mai fi cărare de la vecin, la vecin! Fără dragoste şi fără Dumnezeu, niciun om nu poate trăi pe Pământ!”, a spus Francisc, care l-a amintit şi pe Mihai Eminescu, poetul “care şi-a dorit ca românii să se aibă ca fraţii”.

 

Articolul precedentPapa Francisc, la Iași: „Credința se transmite prin gesturi“ – UPDATE
Articolul următorConsultaţii stomatologice gratuite pentru zeci de mii de ieşeni