O gravidă din Neamț confirmată cu COVID-19 care a stârnit panica la Maternitatea „Elena Doamna“ Iași a fost consultată ginecologic și în Spitalul Orașenesc “Sf.Dimitrie” Tg.Neamț. Cadrele medicale au urmat protocolul și au purtat echipamente de protecție.

”La noi a fost adusă cu ambulanța  o pacientă gravidă care acuza dureri. Pacienta a răspuns chestionarului pentru stabilirea riscului de coronavirus și din acesta a reieșit că avusese contact direct, în urmă cu cinci zile, cu soțul său întors din Germania. A fost izolată, iar consultul ginecologic s-a efectuat urmând protocolul, personalul medical purtând echipament de protecție. I-a fost făcut testul pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. În timpul cât pacienta s-a aflat la noi, aceasta a stat într-un salon izolat”, a declarat Dr. Apostoae Florin-Ionut, manager  al Spitalului Orașenesc “Sf.Dimitrie” Tg.Neamț.

De la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, pacienta a fost adusă azi dimineață la Maternitatea „Elena Doamna“ Iași , unde ,cadrele medicale au protestat împotriva acestei decizii. (VEZI ARTICOLUL AICI)

Tânara a fost consultată de ginecologi și apoi transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.  Sarcina are mai mult de 33 de săptămâni, fără probleme pentru copil sau pentru mamă.