Angajaţii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi vor intra astăzi, cu începere de la ora 12.00, în grevă japoneză.

Împreună cu membrii sindicatului pe care îl reprezint, organizăm o grevă japoneză, ce face parte din planul nostru de acţiune. FSANP a început acţiunile de protest pe fondul lipsei de implicare a factorilor responsabili în rezolvarea problemelor din sistem, a precizat Dorin Şcarlii, liderul Sindicatului Iuris, al angajaţilor din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Acesta a adăugat că sindicaliştii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi vor protesta, deoarece sunt nemulţumiţi cu privire la condiţiile de muncă, dar şi referitor la neplata orelor suplimentare.

Solicităm condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare şi încetarea abuzului asupra pensionarilor sau plata integrală a orelor suplimentare curente”, a mai spus liderul sindical ieşean.

Dorin Şcarlii a adăugat că, din octombrie 2018, va avea loc refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunilor.

Conform acestuia, în mod legal, una dintre condiţiile obligatorii prevăzute pentru ca o persoană să poată asigura paza şi supravegherea unui penitenciar este de a nu fi fost condamnată definitiv pentru comiterea de infracţiuni.

Or, deţinuţii care asigură în prezent paza penitenciarelor sunt persoane condamnate definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni.

Vrem să demarăm o campanie intitulată «Fără penali în posturile de pază ale Penitenciarului Iaşi!» Nu este normal şi nici legal ca deţinuţii să păzească alţi deţinuţi”, a mai menţionat liderul sindical.

Articolul precedentZeci de infracțiuni, pe străzile din județ
Articolul următorA vrut să treacă granița cu un act fals!