Primăria va actualiza și îmbunătăți harta digitală a Municipiului Iași. Proiectul, intitulat „Iasi Map2Web”, va fi realizat de SC Schubert & Franzke SRL, contractul încheiat de municipalitate având o valoare de 48.671 lei, inclusiv TVA. Termenul de finalizare a contractului este de 30 de zile.

Față de versiunea actuală, noua hartă va marca și instituțiile publice, unitățile de învățământ, unitățile medico-sanitare, rețeaua de transport public, pistele de biciclete și stațiile de închiriere ale acestora, parcările și amplasamentele aparatelor de taxare, investițiile în infrastructura de transport (drumuri și poduri), suprafețele pentru investiții, calendarul principalelor evenimente, infrastructura de parcuri, avertizările privind lucrările și deconectările de la rețelele de utilități, top 20 locuri de vizitat etc. Totodată, va fi disponibilă și localizarea prin sistemul GPS în varianta de mobil. Pentru fiecare punct de interes din hartă va putea fi generat un link și share-uit pe canalele social media.

Aplicația de hartă interactivă este utilizabilă pe toate browserele de actualitate, fiind disponibilă și în limba engleză. Harta poate fi accesată la adresa: https://iasi-city.map2web.eu.