Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ieșeanul Daniel Horodniceanu, a fost delagat la conducerea instituţiei pentru încă şase luni.

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT pentru încă şase luni.

„Aşa se întâmplă cu fiecare procuror. Între 20 şi 12 zile înainte, procurorul general trebuie să cunoască absolut fiecare delegare în parte şi fiecare finalizare de mandat pentru a putea asigura interimatul şi a nu lăsa funcţia descoperită. Se întămplă doar pentru interimat”, a declarat Horodniceanu.

Acesta a spus că mandatul se poate încheia şi mai repede, dacă se finalizează procedura de numire a noului şef al instituţiei.

Mandatul lui Horodncieanu la conducerea DIICOT expiră în 19 mai.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, luni, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT, în vederea obţinerii avizului consultativ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii procurorului Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), stabilind ca în 6 iunie va transmite avizul către Ministerul Justiţiei. Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.

Articolul precedentSe deschide ştrandul Iași
Articolul următorLudovic Orban: „ Interesul României este pus pe taraba de talcioc de Dragnea şi acoliţii săi“