În contextul pandemiei de Covid-19, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis ca începând de astăzi masca de protecţie să devină obligatorie pentru cetăţenii judeţului Iaşi.

Decizia se aplică în spaţiile publice închise, precum mijloacele de trasport în comun, magazinele, farmaciile, instituţiile, etc.

În mijloacele de transport în comun din Județul Iași, precum și în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice etc.) purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constau în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.

Administratorii și deținătorii locațiilor enumerate la punctul anterior nu vor permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport și în spațiile amintite, fără mijloacele de protecție menționate.

Administratorii și deținătorii spațiilor comerciale, instituțiilor și ai altor locații în care există aflux de cetățeni sunt obligați să monteze covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrarea acestor spații.