Profesorii de la o singură școală din cele 216 existente pe raza judeţului Iaşi nu participă la grevă, liderii sindicali susținând că procesul de învățământ la Iaşi este paralizat.

„La o singură şcoală din judeţ nu se face grevă, este vorba de o unitate din mediul rural, la şcoala Heleşteni. În total sunt 216 de şcoli în judeţ. Cu excepția şcolii din Heleşteni, peste tot este grevă, s-au alăturat protestului în jur de 8.000 de angajaţi. Procesul de învățământ în județul Iaşi este paralizat. Miercuri avem programat un miting de protest în faţa Prefecturii Iaşi”, a declarat Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.  El a precizat că nu s-au înregistrat incidente în prima zi a grevei generale. 

„Avem copii deştepţi şi au înţeles că nu are rost să vină luni la şcoală”, a adăugat liderul sindical ieşean.

Laviniu Lăcustă a precizat că este greu de spus cât va dura greva generală din învăţământ, el afirmând că ”mingea este la guvern”.

„Cei de la guvernare pot foarte uşor să deblocheze starea actuală”, a afirmat liderul de sindicat al profesorilor din judeţul Iaşi.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentClubul de Presă creează un nou agregator de conținut editorial
Articolul următorTrenul spre Republica Moldova va fi suspendat timp de trei zile