La nivel național, în funcție de procentul de promovare a examenului de bacalaureat, judeţul Iaşi este al doilea, după Cluj, cu un procent de peste 80%. Media naţională este de 67,7%. De asemenea, Iaşul are opt medii de 10, cu una mai puţin decât Bacăul, fiind astfel după acest judeţ şi Bucureşti, pe locul al treilea din acest punct de vedere.

„Pentru elevii din judeţul Iaşi avem rezultate bune şi foarte bune, întrucât statisticile oficiale ne clasează pe locul al II-lea la nivel naţional, cu un procent de promovabilitate foarte bun, de peste 80%, faţă de media naţională care este de 67,7%. Pentru judeţul nostru şi elevii care au obţinut media 10 la acest examen de bacalaureat sunt un motiv de bucurie, întrucât avem opt elevi decarişti“, spune Genoveva Farcaş, inspector şcolar general în cadrul ISJ Iaşi.

Cele opt medii de 10 au fost obţinute de către elevi de la cinci colegii din Iaşi. Patru medii de 10 au fost obţinute de către Oana Nourescu, Mara Antoce, Cosmin Aştefanei şi Ioana-Denisa Vartolomei, elevi de la Colegiul Naţional, iar câte o medie de 10 au obţinut Ioan Stanciu, de la Colegiul „Ëmil Racoviţă“, Ioana Adelina Filip, de la „Costache Negruzzi“, Cristina Elena Dănilă de la de la Colegiul „Garabet Ibrăileanu“ și Teona Alexandra Ţehaniuc, de la Colegiul CFR Unirea din Paşcani.

„Avem rezultate foarte bune şi în ceea ce priveşte notele foarte mari, şi aici aş vrea să mai insist asupra faptului că un număr mare de licee şi colegii au avut promovabilitate de peste 99%. Aş vrea să remarc aici performanţa deosebită a elevilor de la liceele «Dimitrie Cantemir» şi «Miron Costin» din Iaşi. Totodată, avem o reuşită în ceea ce priveşte promovabilitatea elevilor de liceu din mediul rural, şi aici aş vrea să menţionez Liceul Tehnologic din Belceşti, care are în acest an o promovabilitate de 82%“, precizează Genoveva Farcaş.

Cele mai slabe rezultate au fost la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi, cu un procent de promovare de 20,59%, adică din 80 de elevi doar 7 au promovat, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ Iaşi, cu un procent de 20,51%, adică din 61 înscrişi doar 8 au promovat. Cele mai slabe rezultate din Iaşi s-au înregistrat la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii, unde procentul de promovare din acest an este doar de 10,71%. Dintre cei 46 de elevi înscrişi la examen, doar 3 au reuşit să promoveze bacalaureatul.

Articolul precedentStudiul de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenţă, prezentat de minsitru, la Iași
Articolul următorAmical cu Neftci Baku