În ultima săptămână, în judeţul Iaşi s-au confirmat 23 de cazuri de rujeolă. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în intervalul 07-11 mai, au primit diagnosticul de rujeolă 23 de pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi.

Numărul de cazuri confirmate în ultima săptămână situează Iaşul pe locul al patrulea, la nivel naţional, după Bacău, Buzău şi Neamţ. Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase, în unitatea medicală au fost internaţi, din ianuarie până pe 10 mai, 214 bolnavi cu rujeolă, 107 pacienţi de sex feminin şi 107 de sex masculin. Cinci bolnavi care au fost spitalizaţi în stare gravă, dependenţi de aparate medicale pentru a respira, au murit în cursul internării.

Bolnavii care şi-au pierdut viaţa aveau vârstele cuprinse între trei luni şi trei ani şi proveneau din diferite judeţe ale Moldovei, astfel: un bebeluş de trei luni şi un copil de trei ani erau din judeţul Iaşi, un nou-născut de şase luni şi altul de 10 luni proveneau din judeţul Bacău, iar un sugar de nouă luni era din judeţul Neamţ.

Dintre cei 214 bolnavi spitalizaţi la Iaşi cu rujeolă, 81 au vârsta sub un an, 55 au între 1 şi 4 ani, 36 au vârsta între 5 şi 14 ani, 23 sunt de 15-24 de ani, 18 au între 25 şi 44 de ani şi un singur bolnav are peste 45 de ani.

Articolul precedentForum internațional de transplant renal, la Iași
Articolul următorProtest împotriva coaliției de guvernare, la Iași