Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a lansat licitația pentru achiziția a 16 tramvaie noi, cu lungimea de 30 de metri. Valoarea totală a achiziției publice este estimată la 184 milioane lei (38,61 milioane euro), contractul nu va fi însă împărțit pe loturi. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 martie 2019.

Oferta depusă trebuie să fie valabilă până la 12 septembrie 2019.

Criteriile de atribuire urmăresc cel mai bun raport calitate-preț, astfel componența financiară va avea o pondere de 80%, componența tehnică urmând să aibă o pondere de 20%. Tramvaiele vor avea o capacitate de transport de minimum 55 persoane pe scaune fixe, nerabatabile, din care minimum șase accesibile din low floor.

Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de 165 călători transportați în picioare. La fel ca și restul procedurilor anunțate de către MDRAP pentru orașele Brăila, Galați, Ploiești, Reșița și Craiova, achiziția va fi finanțată prin intermediul Programului Operațional Regional – POR.

Conform unui caiet de sarcini, tramvaiele vor circula pe rutele 13, 1, 3, 8, 7. Fiecare rută ar putea avea câte trei tramvaie noi, excepție făcând ruta 7 care va beneficia de patru astfel de mijloace de transport.

Articolul precedent„Take, Ianke și Cadîr”, de la Ateneu, cu casa închisă
Articolul următorStudiul de fezabilitate al SRU Iași, prezentat Băncii Europene de Investiții