Un individ din județul Iași a fost arestat preventiv, după ce a recunoscut că a făcut moarte de om.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus arestarea preventivă a lui Petru Păduraru, cercetat în stare de reţinere pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Anchetatorii au precizat că, în cursul nopţii de 24 spre 25 octombrie 2018, în timp ce se afla în curtea locuinţei din satul şi comuna Scobinţi, județul Iaşi, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, Petru Păduraru (în vârstă de 33 de ani) i-a aplicat victimei I.M. (în vârstă de 48 de ani) câteva lovituri cu pumnul.

“După ce victima a căzut, inculpatul Păduraru Petru a luat un cuţit de bucătărie de mari dimensiuni (lama cuţitului având 18 centimetri lungime), s-a aşezat lângă victimă şi a tăiat-o cu lama la nivelul gâtului”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform raportului medico-legal de necropsie întocmit de Institutul de Medicină Legală Iaşi, moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecutivă unor plăgi tăiate cervicale anterioare, cu secţiune de laringe şi pachete vasculo-nervoase carotidiene bilaterale.

“Fiind audiat în cauză, inculpatul Păduraru Petru a recunoscut comiterea faptei reţinute în sarcina sa. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Articolul precedentAccident rutier cu victime, în Iași
Articolul următorAnchetat penal din pricina motocicletei