Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzat că a încălcat prevederile Codului Vamal.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Gabriel D. la un an şi patru luni de detenţie, pentru comiterea infracţiunii de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vama, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, infracţiune asimilată celei de contrabandă.

Instanţa admite acţiunea formulată de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, în cadrul procesului penal şi îl obligă pe inculpat să îi achite acesteia suma de 308 lei”, au menţionat judecătorii ieşeni.

De remarcat este faptul că sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 6 iulie 2017.

Conform anchetatorilor, la mijlocul lunii martie a anului 2016, individul a fost prins de oamenii legii având asupra sa două pachete cu ţigări marca „Ritm”, două pachete cu ţigări marca „Ashima”, două pachete cu ţigări marca „Marble”, nouă pachete cu ţigări marca „Winston” şi 11 pachete cu ţigări marca „Rothmans”.

Oamenii legii au precizat că marfa era de contrabandă, pachetele cu ţigări fiind confiscate prin sentinţa emisă de către instanţă. 

 

Articolul precedentPrins cu un document fals la frontieră
Articolul următorA ajuns în comă la spital, după ce a îngheţat în propria casă