Trei persoane şi o firmă vor fi nevoiţi să dea explicaţii în instanţă, după ce au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Costel Cristian Neghină (39 de ani), pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ucidere din culpă şi refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor privitoare la aplicarea reglementărilor generale şi speciale în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, în termen de cel mult 15 zile de la primirea celei de-a doua solicitări.

În acelaşi dosar, Marian Stratulat, în vârstă de 36 de ani, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă, în vreme ce Paul Stratulat (31 de ani), pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă.

Totodată, procurorii ieşeni au acuzat societatea comercială Prasino Dassos SRL de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ucidere din culpă şi refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor privitoare la aplicarea reglementărilor generale şi speciale în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătaţii în muncă, în termen de cel mult 15 zile de la primirea celei de-a doua solicitări.

Oamenii legii au menţionat că, pe data de 17 noiembrie 2014, în timp ce A.C. îşi desfăşura activitatea în calitate de ziler în beneficiul SC Prasino Dassos SRL Iaşi, în cadrul partidei de exploatare de masă lemnoasă 414, UP III Roscani, amplasată în pădurea denumită popular Pietriş”, din comuna Trifeşti, judeţul Iaşi, a fost accidentat de un arbore dezrădăcinat care a căzut peste el şi, ulterior, a decedat la spital în urma leziunilor suferite.

Accidentul s-a produs pe fondul unor omisiuni ale societăţii angajatoare şi ale inculpaţilor C.C.N., persoana care reprezenta societatea angajatoare şi avea atribuţii de exploatare a partidei în care s-a produs accidentul, P.S. şi M.S. (zilieri care desfăşurau activităţi de exploatare în cadrul partidei în care s-a produs accidentul)”, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acestora, după producerea accidentului, societatea şi reprezentantul său au refuzat în mod nejustificat să prezinte organelor competente din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi documentele legale necesare efectuării cercetării accidentului de muncă, în scopul împiedicării verificărilor privitoare la aplicarea reglementarilor generale şi speciale în domeniul relaţiilor de muncă.

 

Articolul precedentAsfaltare pe ploaie, la Iaşi. Muncitorii spun că nu este vina lor
Articolul următorANI, chemată în judecată în urma unui vot