Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi vor decide dacă mențin sau nu internarea medicală în cazul Luminiţei Zamfira Solcan (47 de ani), femeia acuzată că l-ar fi ucis pe părintele Roger, liderul spiritual al comunităţii din Taizé.

Recent, la instanța amintită a fost depusă o cerere privind menţinerea, înlocuirea sau încetarea măsurii internării medicale.

Urmează ca instanța să stabilească un prim termen de judecată al solicitării, după care judecătorii vor lua o hotărâre în acest caz.

În urmă cu peste doi ani, femeia acuzată că l-a ucis pe părintele Roger a fost adusă la Iași. Asta după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea formulată de rudele femeii, de a o transfera din Spitalul de Psihiatrie din Dijon în unitatea medicală similară din Iaşi.

Solicitarea a fost făcută după ce ieşeanca a fost înjunghiată în spitalul francez de către o colegă de cameră.

Astfel, Solcan a fost înjunghiată de 17 ori cu un cuţit în centrul specializat „Chartreuse“.

Agresoarea ar fi fost tocmai colega ei de cameră, în vârstă de 39 de ani, care era internată voluntar în centrul respectiv doar de o săptămână.

Problemele Luminiţei Solcan au început în anul 2005, când l-a ucis pe liderul Comunităţii Ecumenice din Taizé.

Potrivit anchetatorilor, fapta a fost comisă pe 16 august 2005, victima fiind părintele Roger, fondatorul Comunităţii Ecumenice. Preotul a decedat pe loc, iar ieşeanca a fost imobilizată de martori.

Mai apoi, femeia a fost internată în centrul „Chartreuse“ din Dijon, după ce s-a stabilit că avea o serie de afecţiuni psihice grave.

În luna iunie 2011, rudele ieşencei au formulat o cerere de extrădare, care a fost aprobată de autorităţile franceze şi a ajuns pe masa magistraților români. 

 

Articolul precedentINCREDIBIL: Minoră tunsă cheală de unchi, pusă la plată de judecători!
Articolul următorTrei tineri, arestați din pricina drogurilor