Un individ a fost condamnat de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat de violare de domiciliu, lovire şi viol.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Petru Caloian (59 de ani) la pedeapsa rezultantă de patru ani și șase luni de pușcărie, pentru acuzațiile amintite. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 17 august 2017.

Oamenii legii au precizat că C.V. a avut o relaţie de concubinaj cu Caloian, cei doi locuind în casa acestuia din urmă, din comuna Mironeasa. Din relaţia celor doi au rezultat trei fete, de 8, 10 şi 13 ani. Din 2014, relaţia dintre cei doi s-a încheiat, iar femeia şi-a luat copiii şi a plecat în comuna Ţibăneşti, unde a început o relaţie de concubinaj cu un alt bărbat.

Pe data de 12 mai 2017, Petru Caloian a mers în localitatea Ţibăneşti, pentru a-şi vizita copiii la şcoală, iar, după întâlnirea cu ei, s-a interesat unde locuieşte fosta lui concubină şi a mers la domiciliul ei, unde a observat-o prăşind în grădină.

Profitând de faptul că persoana vătămată era singură, concubinul fiind plecat în Iaşi, inculpatul a pătruns fără drept în curtea casei, a prins-o pe victimă cu braţele, a tras-o în locuinţă, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi palmele în zona feţei, până când partea vătămată a ajuns în stare de inconştienţă. Profitând de această stare, inculpatul a dezbrăcat-o de pantaloni şi a întreţinut cu ea un raport sexual. Victima s-a trezit peste câteva minute cu inculpatul peste ea, dându-şi astfel seama că fusese agresată”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Anchetatorii au adăugat că femeia i-a cerut fostului concubin să nu o mai lovească, deoarece o va omorî, iar copiii vor rămâne pe drumuri, dar şi să îi tragă pantalonii pe ea, moment în care agresorul a încetat violenţele. Pentru a se asigura că va scăpa din mâinile fostului concubin, femeia i-a promis acestuia că va pleca împreună cu el pentru a locui în casa lui.

Victima a reuşit astfel să fugă din casă, la o vecină, dar a fost ajunsă din urmă de individ, care a continuat să o lovească, potrivit oamenilor legii. În acel moment, vecina a ieşit din casa ei şi a strigat la agresor, iar acesta, speriat, a încetat violenţele şi a fugit. Au fost alertate autorităţile, iar victima a fost transportată de urgenţă la spital, deoarece se afla în stare de şoc. Medicii au concluzionat că aceasta ar fi fost violată.

La audieri, femeia le-a povestit anchetatorilor că individul o prinsese iniţial cu mâna de gură, pentru a nu striga după ajutor, moment în care i-ar fi şoptit: „Ei, V., vezi că te-am găsit şi aici?!” Pe de altă parte, individul le-a spus procurorilor că, de fapt, femeia l-ar fi sărutat când l-a văzut, l-ar fi invitat în casă, i-ar fi dat de mâncare şi ea ar fi fost cea care i-ar fi propus să facă sex!

Acesta a adăugat că, după partida de sex, el i-ar fi propus să îl urmeze acasă, dar ea l-ar fi refuzat, motiv pentru care el i-ar fi aplicat câteva palme. Numai că acesta a fost contrazis de medici, de declaraţiile victimei, dar şi de cele ale martorilor.

 

Articolul precedentOpt elevi din Iaşi, prinşi în atacurile din Sri Lanka
Articolul următorPedepsită pentru că a furat şi, când a fost prinsă, a devenit recalcitrantă