O ieşeancă va fi nevoită să dea explicaţii în instanţă, după ce a fost acuzată de comiterea unor infracţiuni.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a Rodicăi Lazăr (54 de ani), sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în declarații, instigare la fals intelectual (două infracțiuni) şi instigare la fals în declarații (două infracțiuni).

Oamenii legii au precizat că femeia, alături de alte patru persoane, este descendentă de gradul I a defuncţilor I.L., decedat pe data de 22 ianuarie 2012, şi E.L., decedată pe data de 12 august 2017.

Aşadar, la data decesului, I.L. avea în două conturi bancare sumele de 16.160 de lei şi, respectiv, 9.485 de lei.

Având cunoştinţă despre aceşti bani şi dorind să beneficieze de întreaga sumă, inculpata s-a hotărât să obţină un certificat de unic moştenitor al defuncţilor menţionaţi, cu ajutorul căreia să retragă sumele de bani din ambele conturi bancare. Astfel, pe data de 5 august 2012, aceasta a declarat în fals la Primăria Comunei Ţibana cu privire la faptul că este singura moştenitoare de pe urma defunctului I.L., declaraţie cu ajutorul căreia a obţinut sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale. De asemenea, pe data de 22 ianuarie 2013, i-a instigat pe numiţii E.U. și C.A. să declare în fals în faţa notarului public cu privire la faptul că este singura moştenitoare de pe urma defunctului I.L.“, au menţionat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acestora, pe 23 ianuarie 2013, femeia, folosindu-se de sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale, emisă de Primăria Comunei Țibana şi a declaraţiilor lui E.U. și C.A., ar fi instigat un notar public să emită certificatul de moștenitor, în care care s-a consemnat în fals că este singura moștenitoare după decesul tatălui ei.

Articolul precedentRecidivist acuzat că intrat înarmat într-o secţie de Poliţie din Iaşi
Articolul următorFără apă potabilă în cartierul Tătărași