Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România, Mugurel Amariţei, va fi externat în această săptămână, anunţă Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

”Veşti bune vin de la Centrul de reabilitare respiratorie din Spitalul Clinic Colentina. Mugurel Amariţei, primul pacient care a trecut printr-un transplant pulmonar în România, va fi externat în cursul acestei săptămâni. La şase săptămâni de la intervenţia complexă, Mugurel a luat în greutate peste patru kilograme şi se recuperează pe zi ce trece”, anunţă Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Mugurel Amariţei a fost primul pacient care a beneficiat de un transplant pulmonar în România, la Spitalul Clinic “Sfânta Maria” din Capitală, după ce a fost refuzat de două ori în străinătate.

După externarea lui Mugurel Amariţei, la Spitalul Clinic Colentina va ajunge pentru reabilitare respiratorie şi A.E., al doilea pacient cu transplant pulmonar efectuat în ţara noastră, anunţă sursa citată.

Mugurel Amariţei, în vârstă de 37 de ani, a depus în 2015 cerere de finanţare pentru transplant în străinătate, iar Direcţia de Sănătate Publică Iaşi i-a trimis dosarul către trei clinici. Clinica AKH din Viena a fost singura care a răspuns, refuzând pentru că pe lista de aşteptare mai erau încă patru pacienţi din România.

El a fost diagnosticat în 2011 cu multiple afecţiuni pulmonare, în ultimii trei ani trăind conectat la aparatul de oxigen.

La mijlocul lunii aprilie, bărbatul a fost supus unui transplant pulmonar la Spitalul ”Sfânta Maria” din Bucureşti, fiind primul transplant pulmonar realizat în România.

Articolul precedentTaximetriștii din zona Aeroportului Iași, verificați de polițiști
Articolul următorProtest cu mașinile pe drumul Breazu-Horlești