Secția de Pompieri Târgu Frumos și Punctul de Lucru Hârlău au intervenit în comuna Deleni, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. 

Au ars acoperișul construit din astereală din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătraţi, 250 de kilograme de porumb și un metru cub de cherestea din brad.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Totodată, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pe şoseaua Națională, pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament. Au ars un cuptor cu microunde, un prelungitor electric și o masă din lemn. S-au degradat un corp suspendat din lemn şi zugrăveala bucătăriei pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătraţi. Din cauza fumului degajat care a inundat etajele III de și IV ale imobilului au fost evacuaţi zece locatari, iar proprietara apartamentului, care a sosit ulterior la locul intervenției, a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD al Detaşamentului 1 de Pompieri Iași”, a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Conform acesteia, cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.

Reprezentanții ISU au mai afirmat că Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pe strada Gării, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism.

Au ars instalația electrică aferentă alternatorului, un carenaj din plastic, cureaua de transmisie și alternatorul. S-a degradat motorul în proporție de 5%.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Același detașament a intervenit pe strada Gavriil Musicescu, pentru stingerea unui incendiu produs la o jardinieră. A ars un brad uscat din jardiniera exterioară a blocului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, a mai spus Silvia Bolohan.

Potrivit acesteia, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a maiintervenit în comuna Țigănași, pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară.

A ars autoutilitara aproape în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată. 

 

Articolul precedentCând va avea loc consacrarea episcopală și instalarea noului episcop al Diecezei de Iași
Articolul următorSuspectată că s-a dat drept măicuță, reținută pe Aeroportul Iași