Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași lansează un nou serviciu, în premieră națională, menit să ajute cetățenii să depună în timp util cererea pentru eliberarea unui nou act de identitate.

Astfel, în luna aprilie va fi în testare sistemul de alertă prin SMS cu privire la expirarea actului de identitate „Alertă de identitate”. Începând cu luna mai, notificarea se realizează prin intermediul mesajelor scurte de tip SMS, transmise de la numărul scurt 1889 pe numerele de telefon furnizate de către cetățeni la depunerea ultimei cereri pentru actul de identitate. Notificarea va fi trimisă doar persoanelor care și-au exprimat acordul în acest sens și se va transmite beneficiarilor cu trei – șase luni înainte de data expirării actului de identitate.

„Acest proiect face parte din strategia Primăriei Municipiului Iași de modernizare și eficientizare a serviciilor prestate pentru cetățeni și vine în completarea celor deja implementate și frecvent utilizate, precum programări online pentru un nou act de identitate, alegerea orei și datei la care va fi oficiată căsătoria civilă, plata online și plata prin SMS. Suntem primul serviciu de evidență a persoanelor din țară care are un astfel de sistem. Acesta notifică, printr-un mesaj scurt de tip SMS, titularul cu privire la apropierea datei de expirare a valabilității actului de identitate în scopul evitării unor situații neplăcute”, a precizat directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga.

Notificarea prin SMS are aplicabilitate pe termen scurt (nouă luni) pentru actele provizorii, pe termen mediu (actele eliberate la 14/ 18 ani), dar și pe termen lung (cele valabile 10 ani). Mesajul va fi transmis pe numerele de telefon din România, nefiind perceput niciun cost suplimentar.

Articolul precedentPlatformă de înscrieri online pentru întâlnirea cu papa Francisc la Iaşi pe 1 iunie
Articolul următorArsenal confiscat de Poliție, la o razie printre posesorii de arme din județ