Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Iași a anunțat că ieşenii care vor să primească ajutoare pentru încălzirea locuinţelor pot depune cereri în acest sens.

Vor fi acordate ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu agent termic în sistem centralizat (limite venituri 0 – 786 lei/membru de familie pentru familii şi 0 – 1.082 lei pentru o persoană singură) şi cu gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi (limite venituri 0 – 615 lei/membru de familie).

„În limită maximă admisă ca venit net/membru de familie pentru persoană singură, iar pentru familii s-a mărit plafonul de acordare până la limita de 1.000 lei/membru de familie, procentul stabilit drept compensare procentuală fiind de 15% din suma datorată pentru agentul termic consumat pentru încălzirea locuinţei“, susțin reprezentanții Primăriei Iași.

Persoanele interesate să primească ajutorul trebuie să depună cereri la sediul DAS Iași din şos. Naţională 43 (ajutoare gaz metan) sau la sediul din str. Mitropolit Varlaam 45 (agent termic, energie electrică, lemne şi combustibili lichizi.

La stabilirea venitulului total al familiei nu se vor lua în calcul sumele provenite din acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, sumele provenite din acordarea alocaţiei de stat pentru copii, bugetul personal complementar, ajutoarele de stat acordate producătorilor agricoli (începând cu anul 2010), bursele şcolare, de studiu şi bursele sociale din cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu“, stimulentul educaţional şi veniturile obţinute din activităţile cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Articolul precedentContract de modernizare a unui drum județean
Articolul următorAdrian Ambrosie: „Avem o revanșă de luat în fața Viitorului“