Senatorul USR Dan Lungu a adresat o întrebare Ministrului Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, în legătură cu starea drumurilor şi proiectele de infrastructură aflate în lucru, la momentul actual, la nivelul judeţului Iaşi.

În răspunsul său, acesta a menţionat că la nivel judeţean există numai două proiecte de infrastructură, anume Varianta de ocolire a Municipiului Iaşi – Varianta Sud – Obiect 3 şi Modernizarea DN28B, Târgu Frumos – Botoşani.

Lucrările nu sunt însă începute pentru niciunul dintre proiecte. Primul proiect, al Variantei de Ocolire a Municipiului Iaşi, a fost scos la licitaţie pentru proiectare şi execuţie până pe data limită de 19 august însă lucrările vor începe numai după alte câteva luni, timp în care vor fi realizate evaluările tehnice şi financiare ale ofertelor, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va reuşi să contracteze ulterior o companie căreia să-i atribuie proiectarea şi construirea şoselei de centură.

Ministrul a menţionat că proiectul este finanţat doar din fonduri de la bugetul de stat, în timp ce al doilea proiect este finanţat din “fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor”. În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect, conform reprezentanţilor CNAIR, în urma licitaţiilor, au fost primite trei oferte, care se află în prezent în etapa de evaluare. Totodată, nici procedurile de obţinere a finanţării nerambursabile nu au fost încă finalizate, astfel că până la startul propriu-zis al lucrărilor de modernizare vor mai exista câteva luni.

De menţionat este însă şi un alt proiect de infrastructură important, finanţat de această dată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, anume Regiunea Nord – Est – Axa rutieră strategică 1: Iaşi – Suceava. La începutul lunii august, lucrările de execuţie pentru realizarea lui au fost însă scoase pentru a doua oară la licitaţie, ca urmare a măririi bugetului necesar. Astfel că, până la începutul acestei luni, cinci firme au depus oferte pentru a implementa proiectul, ofertele lor urmând abia să fie evaluate.

“Faptul că din întreaga Europă, în România s-au înregistrat în anul 2018 cele mai multe accidente ar trebui să ne facă să căutăm cât mai rapid soluţii. La nivel local, cele mai multe accidente s-au înregistrat pe drumul european Iaşi – Târgu Frumos, iar faptul că încă nu am considerat modernizarea drumurilor periculoase din judeţ o prioritate o să conducă, cel mai probabil, către o statistică similară a anului 2019, dacă nu către una chiar mai rea. Birocraţia în care proiectele de infrastructură sunt înglodate durează ani, iar colaborarea tuturor instituţiilor se petrece atât de lent, încât aproape că ne pierdem speranţa că lucrările se vor petrece vreodată. Despre speranţa pe care o avem cu toţii în proiectul Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş aproape că nici nu-mi vine să mai vorbesc – o să ni se pară tuturor un miracol, atunci când lucrările propriu-zise vor începe”, a menţionat Senatorul Dan Lungu.

Dacă primul proiect menţionat de Ministrul Transporturilor în răspunsul său are în vedere construirea a 6,77 de kilometri, valoarea contractului ajungând la 147.639.000 de lei, conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, modernizarea celui de-al doilea drum vizează reabilitarea a 71,512 de kilometri de drum, construcţia unui pod nou şi modernizarea unui număr de 8 poduri deja existente. Valoarea totală a proiectului este, în acest caz, de 391.656.719,87 de lei.