Agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustargerea de la prelevarea de mostre biologice. Un bărbat a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

“Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 8 octombrie, un bărbat de 40 de ani, din comuna Miroslava, în timp ce conducea un motoscuter, a intrat în coliziune cu un autoturism, în urma impactului rezultând doar pagube materiale”, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Conform acesteia, din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că bărbatul nu are permis.

De asemenea, șoferul mirosea a alcool, iar, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul cercetat pentru săvâșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Acesta urmează să fie prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă.