Opt indivizi vor fi nevoiţi să ofere explicaţii în faţa instanţei, după ce au fost acuzaţi de încălcarea unor prevederi din Codul Vamal. 

Procurorii ieşeni au dispus trimiterea în judecată a lui Oleg C., Radu S., Constantin S., Andrei O., Mihai O., Marian P., Simona L. şi Ioan I., pentru constituire a unui grup infracţional organizat.

La mijlocul lunii noiembrie 2018, anchetatorii au efectuat câteva percheziţii care au dus la o captură de proporţii.

Anchetatorii au descoperit aproape 90.000 de pachete cu ţigări într-o hală din cartierul Tătăraşi, hală ce era folosită de un bărbat originar din Republica Moldova. Individul care ar fi deţinut ţigările, Oleg C., a şi fost încătuşat ulterior pentru contrabandă, fiind suspectat că ar fi lucrat cu alte persoane pentru a aduce şi vinde ţigări în Iaşi. Bărbatul a refuzat să dea declaraţii atât în faţa procurorilor, cât şi în instanţă.

În primă fază, basarabeanul a intrat în vizorul Poliţiei când maşina sa a fost oprită în zona străzii Han Tătar.

Potrivit procurorilor, în vehicul avea 2.500 de pachete cu ţigări cu timbru de acciză din Republica Moldova. Bănuind că acesta ar putea avea o cantitate mult mai mare de tutun, poliţiştii l-au supravegheat pe acesta şi au obţinut şi un mandat de percheziţie domiciliară pentru o hală de pe strada Aurel Vlaicu.

A fost pusă în executare autorizaţia de percheziţie emisă la cererea procurorului de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi, fiind percheziţionat imobilul tip hală de producţie, situat în municipiul Iaşi, pe strada Aurel Vlaicu – spaţiu închiriat de alt titular, dar folosit efectiv de inculpat“, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În hală, anchetatorii au descoperit 88.736 de pachete cu ţigări marca Ashima, toate fără timbru fiscal. „Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de către reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale Iaşi la suma de 1.064.832 de lei“, au mai precizat procurorii ieşeni. În cauză, Direcţia Regională Vamală Iaşi sa constituit parte civilă. 

Articolul precedentCe au spus judecătorii în sentinţa emisă la procesul dintre Prunea şi Politehnica Iaşi
Articolul următorTânăr din judeţul Vaslui, găsit băut în traficul din Iaşi