La Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, a ajuns marţi M.B., o femeie în vârstă de 43 de ani, din localitatea Hândreşti, judeţul Iaşi.

Pacienta a suferit arsuri prin flacără, conform primelor informaţii ea fiind incendiată de către propriul concubin. Arsurile se regăseau pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală, ele fiind de gradele I, II şi III. De asemenea, pacienta suferea de etilism acut. Femeia a fost internată în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, fiind dusă direct în sala de operaţie”, a declarat marţi prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu.

Potrivit coordonatoarei UPUSMURD Iaşi, la spital a ajuns şi un bărbat în vârstă de 50 de ani, D.M., din comuna Aroneanu. Acesta a suferit, de asemenea, arsuri prin flacără, după ce a aprins focul la centrala cu benzină, pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului, arsurile fiind de gradele II-III. Şi acesta a fost internat în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, fiind dus tot în sala de operaţie.

Mai mult, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, a mai ajuns P.Z., un tânăr în vârstă de 19 ani.

Pacientul era policontuzionat după o cădere de la aproximativ 3-5 metri (de pe o casă părăsită în spatele căminelor din Campusul Tudor Vladimirescu, unde ar fi consumat băuturi alcoolice cu prietenii, iar, mai apoi, a căzut de la etajul al doilea, la primul. În urma căderii, acesta a suferit un traumatism craniocerebral, un traumatism craniofacial şi o contuzie toraco-abdominală. Pacientul a fost dirijat către Spitalul de Neurochirurgie Prof.dr. Nicolae Oblu, din Iaşi, pentru primirea de îngrijiri de specialitate”, a încheiat şefa UPUSMURD Iaşi. 

Articolul precedentSeminar de formare profesională, la Palatul de Justiție
Articolul următorGăsit în comă, în cimitir, după înmormântarea tatălui