La sfârșitul anului trecut, încă două țări au ales să nu mai modifice ora de vară. România este una dintre țările în care această practică se mai folosește, iar ceasurile trebuie date înainte în ultima duminică a lunii martie.

Ce înseamnă trecerea la ora de vară 2023

Când se face trecerea de la ora de iarnă la cea de vară, limbile ceasului se vor da înainte cu 60 de minute. Acest lucru este extrem de stresant, mai ales pentru persoanele care vor să doarmă mai mult. Schimbarea orei de vară înseamnă 60 de minute în minus pentru somn.

Cu toate acestea, trecerea la ora de vară 2023 aduce și beneficii pentru organism. Te vei putea bucura de o zi mai lungă în care soarele va stăluci pe cer. Așadar, vei petrece cu o oră în plus sub razele calde ale soarelui, bucurându-te de vitamina D. Uite cum poți obține suficientă vitamina D în sezonul rece.

Ora 3:00 va deveni ora 4:00. Această schimbare se va petrece, ca de fiecare dată, în noaptea dintre 26 și 27 martie.

Conform unor directive date de Parlamentul European, multe țări din Europa au dreptul legal de a renunța la această modificare. Justificarea din spatele acestor decizii sunt niște studii clinice. Acestea au dovedit că lipsa unei ore de somn, cauzată de schimbarea ceasului, poate provoca o creștere a numărului de accidente fatale, scrie Statista.com.

Țările care au renunțat definitiv la ora de vară

Mexic a renunțat la schimbarea ceasului pentru totdeauna. Pedro López, un funcționar din statul mexican Veracruz, se trezește înainte de ivirea zorilor și conduce în lumina lunii o oră și jumătate până la locul de muncă. „Să plec de acasă pe întuneric în fiecare zi și să conduc sub lună este oribil, mai ales într-un peisaj atât de frumos ca Veracruz”, a declarat el. La momentul respectiv, 40% dintre mexicani au fost de acord, în urma unui sondaj, să se renunțe la ora de vară, scrie The Guardian.

Cu toate acesteam unele orașe ale Mexicului, aflate la granița cu Statele Unite, au libertatea de a mai folosi ora de vară din punct de vedere legal.

A doua țară care a renunțat definitiv la trecerea la ora de vară 2023 este Iordania. Autoritățile locale au decis că este mai eficient pentru toți locuitorii ca ora de vară să fie menținută pe tot parcursul anului. Locuitorii sunt de părere că doar așa cor reuși să se bucure de toate beneficiile unei zilei mai lungi. Ei spun că stau mai mult afară, în aer liber, sunt mai fericiți și mai creativi datorită luminii de zi.

Articolul precedentUn vecin cu spirit civic! Hoțul, reținut
Articolul următorPlantele pe care e bine să le ai în apartament