Al cincilea ieşean decedat din cauza gripei, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ Iaşi, este un bărbat în vârstă de 60 de ani care, conform medicilor, suferea de mai multe afecţiuni cronice, şi care nu fusese vaccinat.

Aceste este al doilea deces înregistrat în mai puţin de o săptămână, pentru că, în urmă cu câteva zile, o altă persoană în vârstă, o pensionară bolnavă de leucemie, îşi pierdea viaţa în aceleaşi circumstanţe. Anterior, alte trei persoane şi-au pierdut viaţa, toate cu alte afecţiuni medicale.

Numărul persoanelor diagnosticate clinic cu gripă la Iaşi a ajuns la 118, iar al celor descoperite în urma testelor medicale la 31, dintre care 27 la persoane cu domiciliul în judeţ şi patru din judeţele alăturate, potrivit reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi (DSP).

Recent, în spital a fost internat şi un copil de numai două luni, care a fost confirmat cu virusul gripal, dar deocamdată medicii spun că starea sa este bună şi răspunde tratamentului.

Doctorii mai transmit tuturor celor care au simptome precum dureri de cap, febră, dureri musculare, tuse, dureri ale ochilor, să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru a fi consultaţi. Numărul persoanelor decedate în România, în urma unor complicaţii provocate de virusul gripal, a ajuns astăzi la 64 după decesul unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09..

Articolul precedentBeneficiarii de venit minim garantat, puși la muncă în folosul comunității
Articolul următorMijlocaș francez, la Politehnica Iași