Şoseaua Iaşi – Bârnova va intra în reparaţii de săptămâna viitoare, după un an de proteste. Lucrările constau în refacerea infrastructurii rutiere afectate de intervenţiile la reţelele de utilităţi.

Pe tot parcursul acestui an, locuitorii din zonă au solicitat explicaţii de la Primăria Iaşi cu privire la momentul în care vor începe lucrările de asfaltare, dar termenele anunţate de municipalitate nu au fost respectate.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în vara anului 2017, dar proiectul nu a demarat efectiv întrucât au fost necesare intervenţii la utilităţi (apă şi canalizare – ApaVital, gaz – DelGaz Grid, fosta E.On). Şoseaua Iaşi – Bârnova a fost inclusă într-un program de modernizare alături de alte străzi, dar constructorul contractat nu a început până acum deloc acest drum.

Primăria Iași susține că luni, 22 octombrie, vor începe lucrări de reparaţii.

„După mai multe adrese prin care compania anunţa diverse termene de finalizare a investiţiei şi, respectiv, de începere a reparaţiilor, conducerea DelGaz Grid SA l-a informat astăzi, 19 octombrie, pe primarul Mihai Chirica că a încheiat procedura de achiziţie, în valoare de circa 1 milion de lei, şi că în cursul zilei de luni, 22 octombrie, va emite comanda de începere a lucrărilor de reparaţii. Potrivit angajamentului DelGaz Grid SA, aceste lucrări ar urma să dureze între 15 şi 30 de zile, în funcţie de condiţiile meteorologice“, se arată în comunicatul Primăriei.

Articolul precedentAsociațiile care militează pentru Autostrada A8 vor să stea de vorbă cu Dragnea
Articolul următorOfertă de studii la Universitatea Tehnică, prezentată în Tunisia