Zeci de persoane sunt prinse în neregulă, în fiecare săptămână, în traficul din județul Iași.

Agenții din cadrul Serviciului Rutier au acționat în județul Iași pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost date 43 de amenzi, în cuantum de 50.605 lei, dintre care 37 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și șase pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice.

Un bărbat de 38 de ani, din Iaşi, a condus un autoturism pe DN 28, în localitatea Osoi, cu viteza de 97 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. De asemenea, în afara localităţii, pe un sector de drum limitat la 90 km/h, a fost prinsconducând cu viteza de 149 km/h control radar. Bărbatul a fost amendat și s-a dispus reținerea permisului, în vederea suspendării dreptului de a conduce”a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Poliției ieșene.

Conform acesteia, un alt bărbat, de 59 de ani, din comuna Ipatele, a fost prins conducând un autoturism pe DJ 248, în localitatea Valea Satului, cu viteza de 108 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

Bărbatul a fost, de asemenea, amendat și s-a dispus reținerea permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce. 

Agenții din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Iași au oprit, pentru control, pe DN 24, în comuna Schitu Duca, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Iași.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, el a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit undosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, iar cercetările continuă”a mai precizat Ioana Buștiuc.

Potrivit acesteia, agenții din cadrul Secției IV de Poliție au oprit, pentru control, în municipiul Iași un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani. Întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Agenții din cadrul Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani au oprit, pentru control, pe DJ 282 D, în comuna Popești, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din localitatea Sinești.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că acesta nu are permis. De asemenea, întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etliotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, iar cercetările continuă”a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Mai mult, agenții din cadrul Secției IX de Poliție Rurală Hârlău au oprit, pentru control, pe DJ 281, în comuna Scobinți, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că nici acesta nu are permis.

De asemenea, întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acest bărbat a fost dus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice. În cauză a fost întocmit un dosar penal.

În plus, agenții din cadrul Secţiei III de Poliţie Rurală Popricani au prins zilele trecute, pe DN 24 C, în comuna Popricani, un tânăr de 25 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autoturism având suspendat acest drept.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. 

 

Articolul precedentStația de autobuz „Bicaz“ va fi mutată temporar
Articolul următorDouă femei, anchetate pentru contrabandă