Un membru al clanului Stănescu a fost trimis în faţa magistraţilor, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracţiuni.

Procurorii ieşeni au dispus trimiterea în judecată a lui Vasilică Stănescu (23 de ani), din Lunca Cetăţuii, sub acuzaţia de vătămare corporală.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 15 spre 16 iunie 2013, după un conflict cu alte persoane de etnie romă, Vasilică Stănescu a urcat la volanul unui autoturism marca Volkswagen şi, în dreptul unei locuinţe din Lunca Cetăţuii, a lovit cu maşina trei persoane, cauzândule leziuni ce au necesitat 90-100 de zile de îngrijiri medicale, 5055 de zile de îngrijiri medicale, respectiv 1415 zile de îngrijiri medicale.

Iniţial, dosarul s-a aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, ulterior fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătorie. Oamenii legii au precizat că, în seara zilei de 15 iunie 2013, cu ocazia Zilelor Comunei Ciurea, s-a iscat un scandal între două familii de etnie romă. Scandalul a izbucnit ca urmare a unui conflict mai vechi, respectiv din pricina faptului că Vasilică Stănescu avusese o relaţie de concubinaj cu fiica rivalului, iar, după despărţirea dintre cei doi, familia fetei încercase să îl scoată pe inculpat din comunitatea de romi Zanea.

În jurul orei 23.00, între membrii celor două familii a început o bătaie cu bâte şi săbii. Atacatorii au devastat o maşină, pe care au lovito şi pe care au împinso ulterior întrun şanţ. Din conflict a ieşit înjunghiat şi tatăl lui Vasilică Stănescu. Acesta din urmă a urcat imediat la volanul unui autoturism Volkswagen şi a pornit către casa rivalilor, pentru aşi prelua tatăl şi al duce la spital. Totuşi, victima a fost preluată de o altă rudă.

În acel moment, deoarece Vasilică Stănescu se afla la volanul maşinii, grupul de romi rival a început să lovească vehiculul şi să tragă de portieră, pentru al da jos pe şofer.

Inculpatul Stănescu Vasilică sa deplasat în continuare cu autoturismul şi a lovit intenţionat cu maşina grupul format din trei persoane vătămate, provocândule leziuni corporale şi părăsind locul faptei”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. 

Articolul precedentUn deputat ieşean, cu privire la mitingul diasporei: “Mesajul transmis de ei este unul cu o valoare înmiită!”
Articolul următorIeşeancă suspectată că ATACA femei pe stradă