Un infirmier din cadrul unui spital din municipiul Iași a fost pedepsit de către judecători, în urma unui scandal.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Vasile I. la pedeapsa rezultantă de doi ani și zece luni de închisoare, pentru ultraj.

Astfel, judecătorii au dispus și alăturarea unei alte pedepse, primită într-un alt dosar de către infirmierul din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iași.

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi contestată. Acest proces al infirmierului ieșean a început pe data de 11 aprilie 2018, după ce anchetatorii au stabilit că acesta ar fi sărit la bătaie la doi oameni ai legii.

În urmă cu aproximativ doi ani, individul a fost trimis în fața instanței într-un alt dosar. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus reţinerea preventivă a lui Vasile I. (de 38 de ani), pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Anterior, a avut loc percheziţia domiciliară în locuinţa ieşeanului şi au fost puse în executare mai multe mandate de aducere la sediul Parchetului, activităţile specifice de instrumentare a cauzei fiind desfăşurate cu implicarea DGA Iaşi şi SAS Iaşi şi cu sprijinul de specialitate din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi şi a Poliţiei Municipiului Iaşi – Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului.

Anchetatorii au precizat că, în vara lui 2016individul ar fi cerut şi primit suma de 1.000 de euro de la un martor-denunţător pentru a-i facilita angajarea în cadrul unei instituţii cu profil medical din municipiul Iaşi, lăsând să se creadă că are influenţă asupra persoanelor cu putere decizională din cadrul unităţii sanitare ieșene.

Din datele desprinse din anchetă rezultă că activitatea de natură infracţională ar fi una complexă, existând indicii că inculpatul ar fi avut preocupări pentru intermedierea sau rezolvarea contra cost a unor probleme întâmpinate de diferite persoane în accesarea unor unităţi spitaliceşti sau a altor instituţii publice din municipiul Iaşi. Procurorii au înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi un referat cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile, a precizaatunci procurorul Alexandru Pecincu, reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Articolul precedentFOTO / VIDEO “Dragnea – la închisoare, nu la guvernare!” Peste 100 de ieșeni protestează în Piața Unirii
Articolul următorMedicul acuzat că i-a ars penisul unui bebeluş, pus la plată de magistrați. Daunele de peste 200.000 de euro trebuie achitate în solidar cu spitalul